Scones

18. dubna 2015 v 22:06 |  Norské
Jsou snadné na přípravu a velmi dobré k snídani či lehkému obědu. Mohou také zůstat v ledničce několik dní a otom dopéct.

Potřebujeme (na 1 porci = 8 scones):
  • 2 ½ dl pšeničné mouky
  • 2 dl semleté pšenice, jemné
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 1 lžíce cukru
  • 3 lžíce roztátého másla
  • 2 dl mléka
Postup:
Smíchejte suché ingredience. Pak vmíchejte máslo a mléko a vytvořte hladké těsto. Uválejte nebo nařezejte je na cca 2 cm silné plátky a vymodelujte kulaté bochánky.

Pečte je uprostřed trouby, dokud se správně nezvednou a nebudou dobře propečené na 200°C po dobu 12 - 15 minut.


Servírujte čerstvé s různými náplněmi nebo marmeládou.
Scones se dají i zmrazit. Rozmražujte nejlépe v troubě na 200°C po dobu 5 minut.


Zdroj: http://www.melk.no/oppskrifter/frokost-kvelds/brodmaltider/scones/
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama