Červenec 2015

Sýrové sušenky s bylinkami

5. července 2015 v 17:33 Norské
Zkustenějaké domácí sušenky, tyto chutnají výborně ke kusu čaje, sýru a šálku řeči (absolutně netuším, co znamená slovo kos v norštině. Až tam pojedu, musím se někoho zeptat :D)

Potřebujeme (na cca 15 sušenek):
  • 100 g másla
  • 100 g sýra typu Jarlsberg, zrající (sehnala jsem ho jednou v životě, během Skandinávského týdne v Lidlu. Jistě by ale bylo lze jej nahradit sýrem podobného typu)
  • 100 g pšeničné mouky
  • ½ lžičky kajenského pepře, tzn. chilli
  • 2 lžičky jemně nasekané čerstvé bazalky
Postup:

Smíchejte všechny přísady, až z nich vznikne hladké těsto, klidně s použitím kuchyňského robotu. (Ten sýr bych si troufla nakrájet na kousinínky, pokud robota k dispozici nemáte).
Vyválejte těsto do válečku o průměru zhruba jako má padesátikoruna. V plastové nádobě je nechejte v chladničce nebo lednici alespoň 30 minut.Nakrájejte válečky těsta na kolečka o tloušťce asi 1 cm a pečte je dozlatova a křupava uprostřed trouby při 180°C asi 10 minut.