Jáhlová kaše borůvkovo-hroznová

24. srpna 2015 v 9:43 |  Snídaně
Potřebujeme (na 1 porci):
0,5 dcl jáhel
2 hrsti bobulí hroznového vína (pokud možno různých barev)
1/2 sojáčiku (borůvková příchuť)
1 lžička borůvkové zavařeniny
pár mandlí na ozdobu

Postup:
Hroznové víno nakrájíme na půlky a zbavíme jadérek.
Jáhly uvaříve dle návodu. Já použila tento postup: Jáhly propereme ve vlažné vodě a vložíme rovnou do vroucí osolené vody (v poměru 1:3 jáhly-voda). Vaříme do měkka asi 13-15 minut, přebytečnou vodu pak slijeme.
Dáme uvařené jáhly do misky, na ně a kolem nich nasypeme hroznové víno, zalijeme 1/2 sojáčiku (zbyde ještě k svačině ;) a navrch dáme lžičku borůvkové zavařeniny a mandle. Servírujeme okamžitě.

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama