Rýžová kaše s borůvkami

23. února 2016 v 8:48 |  Snídaňové
Někdy vystřídám ovesné vločky jako snídani za jinou (pseudo)obilovinu (pohanko, těš se!) a když mám ráno čas, vznikají nebývalé věci. Recept je teoreticky bez cukru, prakticky záleží na vás :)

Na 2 porce potřebujeme:
  • 1,5 dl neuvařené basmati rýže
  • 3 dl vody
  • velký pomeranč
  • hrnek borůvek
  • 2 lžičky borůvkové marmelády
  • 1/4 až 1/2 lžičky skořice
  • špetka soli
  • mandle
Postup:

Rýži si večer namočíme do dvojnásobku vody. Ráno ji slijeme, propláchneme a dáme vařit opět zhruba se dvojnásobku na 15 minut v otevřeném hrnci. Přidáme špetku soli.
Oloupaný pomeranč nakrájíme na kousky, šťávu si necháváme. Když je rýže téměř hotová, přidáme skořici a zamícháme. Případně přidáme trochu vody, aby se nepřipalovala. Voda by se ale měla vstřebat.
Pak rýži stáhneme z ohně, smícháme s pomerančem, dáme do misek a navrch dáme do každé lžičku borůvkové zavařeniny, půlku borůvek a mandle.
Dobrou chuť :)

 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama