Červenec 2016

Jahelník do mističky

12. července 2016 v 16:54 Recepty
Když peče trouba a zbyde v ní kus místa, šoupnu tam mističku nebo dvě a o snídani na další den je postaráno. Recept je na 2 porce.

Potřebujeme:
  • 1 dl jáhel
  • kyselé ovoce - jablka, rybíz, jahody, skvěle funguje i rebarbora, ale tu je nutné dosladit
  • skořici
  • podle chuti sladidlo - lžička marmelády, sirupu (volitelně)
  • sojové mléko
  • olej na vymaštění formiček
Postup:
2 kovové formičky na puding vymastíme olejem. Jáhly spaříme horkou vodou a propláchneme. Přendáme do formiček a smícháme spolu s ostatními ingrediencemi kromě rostlinného mléka, kterým vše nakonec zalijeme, aby hladina sahala cca 1 cm pod okraj. Dáme na hodinu do trouby na 180-200°C. Jáhly se uvaří a sojové mléko vytvoří s ovocem jemnou tvarohovitou krustu. Chutná skvěle ještě zatepla i druhý den z ledničky, jezený přímo z formy anebo vyklopený na talířek.