Tofurohové knedlíky plněné ovocem

9. srpna 2016 v 14:39 |  Hlavní jídla
Slovní hříčka tofuroh se šíří z Veganoticu, recept jsem splašila někde jinde. Těsto chutná výborně a je téměř autentické, až na to, že nelepí ruce a je bez krutosti.

Potřebujeme (cca 10 knedlíků plněných velkými švestkami - tedy 2 porce):

  • 1,5 balení (asi 270 g) tofu natural
  • šťáva z 1/2 citrónu
  • 1/3 hrnku krupice - hrnej mějte raději menší, ať těsto není příliš tuhé
  • 1 hrnek polohrubé mouky
  • 2-3 lžíce javorového nebo agáve sirupu
  • špetka soli
  • ovoce na plnění (švestky, meruňky, špendlíky, blumy, borůvky, jahody, angrešt...)
  • k podávání: co kdo chce - sirup, skořice, kokosový olej, rostlinný jogurt (Sojade, Sojagurt, Alpro, ...), luční kvítí, marmeláda, čokoláda, oříškové máslo, čerstvé ovoce...
Postup:
Tofu dáme do mísy a rozmačkáme najemno vidličkou spolu se sirupem a citrónovou šťávou. Můžete je i rozmixovat tyčákem, ale dáte-li si tu minutu práci, vidlička bohatě postačí. Přidáme krupici, mouku a vypracujeme těsto. Nebojte se jít do toho rukou, téměř se nelepí. Z těsta si vytvarujeme stejně velké kuličky, každou rozplácneme na placičku a plníme ovocem.
Vaříme je ve vroucí osolené vodě tak dlouho, než vyplavou k hladině. Pak je necháme ještě 3 minuty být a teprve poté servírujeme na talíř.

Tip:
Zbylou polovinu tofu rozmixujte se šťávou z druhé poloviny citrónu, trochou rostlinného mléka nebo vody a sladidlem (sirup, ovoce) v tyčovém mixéru najemno a polijte si tímto tofurohem knedlíky na talíři! Nahradíte jogurt a pokrm bude 2x tofurohový!

 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama