Špaldové lívanečky s čokokrémem

1. října 2016 v 10:25 |  Recepty
Taková tradiční víkendová snídaně. Veganských lívanců existuje nespočet druhů, zde je recept na jedny snadné, z běžně dostupných ingrediencí a osvědčené. Už první se povedl ukázkově!

Potřebujeme (asi 20 lívanců):
  • 1 hrnek jemné celozrnné špaldové mouky
  • 1 lžičku práčku do pečiva
  • 1/2 lžičky jedlé sody
  • špetku soli
  • 1 hrnek rostlinného mléka
  • 1 banán
  • 1 lžíci oleje
  • 2 lžíce lněných semínek + 3 lžíce vody
  • holandské kakao
Postup:
Pokud si chceme ušetřit ranního času, smícháme večer lněné semínko s vodou a necháme být. Ráno je můžeme rozmixovat anebo nechat vcelku, pokud nám nevadí semínka v těstě. Banán rozmačkáme na kašičku. Mouku řádně promícháme s práškem do pečiva, jedlou sodou a špetkou soli. V míse promícháme mléko, olej, lněné semínko, 2 lžíce banánového pyré (zbytek odložíme stranou) a přisypáváme za stálého míchání směs s moukou, až se nám vytvoří těsto o něco hustší než palačinkové.
Předehřejeme pánev - používám stupeň 4 ze 6. Z těsta odebíráme vždy po 1 lžíci a smažíme lívanečky. Když se začnou tvořit bubliny a okraje zmatní, obrátíme a smažíme druhou stranu kratší dobu.
K podávání smícháme zbytek banánu se 2 lžičkami kakaového prášku, čímž lze lívance potírat, namáčet je v tom, ... Fantazii se meze nekladou. Místo banánu lze v receptu použít i ovocnou přesnídávku.
A já si to arašídavé máslo na fotce taky neodpustila :)


 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 Eliss Eliss | Web | 1. října 2016 v 10:40 | Reagovat

Vypadají moc dobře :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama