Rýžovo-pohankové palačinky nebo lívance

1. prosince 2016 v 16:15 |  Snídaňové
Potřebujeme (na 2 porce):
  • 1/2 hrnku pohanky
  • 1/2 hrnku rýže
  • 1 hrnek vody
  • dle chuti: 1 lžička skořice/kakaa/chai koření/vanilkového extraktu/...
  • 1 lžíce javorového sirupu
Postup:
Pohanku a rýži si den předem namočíme do vody. Klidně to máčíme spolu v jedné nádobě.
Ráno vodu slijeme, obiloviny propláchneme a v mixéru rozmixujemes hrnkem vody a všemi ostatními ingrediencemi na co nejhladší kaši o hustotě palačinkového těsta. Na rozehřáté pánvi z ní smažíme palačinky, lívance, placičky - na co máme zrovna náladu. Těsto drží perfektně, netřeba se bát, že by se nějak trhalo.
Podáváme s oblíbenou marmeládou, ovocem, krémem apod.


Inspiraci jsem čerpala zde.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama