Jablečná přesnídávka s křenem

15. ledna 2017 v 9:37 |  Přesnídávky
Tohle osvěžující a přitom ne zachlazující jídlo se dá jíst mnoha způsoby. Když přijde doma hlad na svačinu, dá se přesnádávka na chleba. Když se jde ven, vezmu ji do skleničky s víčkem. Bylo by šlo do ní nasypat i chia semínka, ale to už by se z ní stal přímo puding.
Kombinuje sladkou chuť jablek a štiplavý křen, což je možná trochu nezvyklé, ale když tomu člověk přijde na chuť, oblíbí si tuto kombinaci zrovna jako čokoládu s chilli.

Potřebujeme (na 1 mističku/porci):
  • 1 veliké nebo 2 malá jablka (nejlépe "zimní," červená)
  • asi 2 cm3 křenu
  • 1 lžička citrónové šťávy
  • na dozdobení: sušené brusinky (volitelně)
  • k podávání: dobrý celozrnný kváskový chléb
Postup:
Jablka a křen řádně omyjeme. Jablka můžeme oloupat a slupky sníst, nebo je nechat být. Na jemném struhadle nastrouháme křen, co nejvíc jablečné dužiny a obojí přendáme do mističky a promícháme. Pokud si chceme přesnídávku sníst později, vmícháme citrónovou šťávu a zavíčkujeme do skleničky. Nezapomeme vzít s sebou lžičku! :)


 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama