Kopřivy jako špenát

1. dubna 2017 v 20:00 |  Hlavní jídla
Je apríl, to ale neznamená, že si tu z někoho hodlám dělat šprťouchlata. Šla jsem ven a holýma rukama natrhala krásné mladé čerstvé kopřivy. Jen vrchní růžici lístečků, stonky se k jídlu nehodí. Byla z toho skvělá večeře. Kopřivy tu chutnají skoro jako špenát, s marinovaným tofu dokonce jako špenát s vajíčkem a přiznám se, že ze všeho toho chlorofylu byla občas cítit i rybina, jako když jíte vodní řasy. Ne, neděste se, je to zkrátka jako dobrej špenát.

Potřebujeme (na 2 porce):
  • strašně moc (1 plnou mísu) listů mladých kopřiv
  • 1 malá cibule
  • 100 g marinovaného tofu
  • špetka soli
  • volitelně: česnek
Postup:
Kopřivy řádně propereme vodou a nožem nasekáme na menší kousky. Dáme je do hrnce/mísy a spaříme vroucí vodou.
Cibuli nakrájíme nadrobno a spolu s marinovaným tofu ji osmahneme do zesklovatění v jiném hrnci asi 5 minut. Kdyby se cibule chtěla hodně připalovat, rozmluíme jí to podlitím trochou vody ze spařených kopřiv.
Poté vodu z kopřiv slijeme (doporučuji do sklenice a pak vypít) a kopřivy přidáme do hrnce k cibuli a tofu. Chceme-li přidat i česnek, učiníme tak před přidáním kopřiv a smažíme ho jen chvilku.
Celé to necháme 5 minut povařit a pak hned servírujeme.


 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Eliss Eliss | Web | 1. dubna 2017 v 20:14 | Reagovat

Nikdy jsem to ještě nezkoušela, ale vypadá to dobře, třeba někdy vyzkouším :)

2 lily-the-pink lily-the-pink | 6. dubna 2017 v 21:03 | Reagovat

Tak si na trhání kopřiv hlavně nezapomeň vzít rukavice, abys pak nepískala kudlu jako já :D Ale tak je to prý zdravé...

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama