Nejlepší kaše z půleného hrášku s mrkví

21. května 2017 v 20:37 |  Hlavní jídla
Ze všech hrachovek, které jsem kdy vařila, jsem použila nějakou jejich přednost a tady se jich sešlo nejvíce: hojnost bílkovin, výborná nasládlá krémová chuť, ideální konzistence, časová nenáročnost, hezká barva, dostupné a levné suroviny. Kdož si přeje víc?

Potřebujeme (2-3 porce):
  • 100 g žlutého půleného hrachu
  • 1 cibuli
  • 1 lžičku řepkového oleje
  • 2-3 stroužky česneku (či dle chuti, za mě do hrachovky patří)
  • 2 cm zázvoru
  • 1 mrkev
  • 1 lžička kurkumy
  • 3 bobkové listy, 3 kuličky nového koření, špetka saturejky
  • 400 ml vody
  • sůl dle chuti
Postup:
Hrách dobře propláchneme a dáme stranou.
Cibuli pokrájíme nadrobno a na rozpáleném oleji opečeme asi 5 minut dozlatova. Česnek a zázvor pokrájíme najemno, mrkev na tenká kolečka a po dané době to vše spolu s kurkumou, bobkovým listem, saturejkou a novým kořením šoupneme do hrnce k cibuli. Osmahneme asi půl minuty a zalijeme horkou vodou, přidáme hrách a pod pokličkou necháme zvolna 45 minut vařit. Voda se vsákne.
Zamícháme ode dna, můžeme hrách trochu pošťouchat, aby byl ještě kašovitější. Dochutíme, podáváme.

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama