Bramborové placky na sladko

27. října 2017 v 20:50 |  Hlavní jídla
Než se uložím k mikróznímu zimnímu spánku a vzápětí budu katapultována k horečné aktivitě přináležející k předvánočnímu období muzikanta, vytasím se s tímto receptem. Není to nic převratného, ale nový způsob chutné úpravy brambor za málo peněz/času a hodně požitku v tom vidím. Když dělám brambory coby přílohu, uvařím jich vždycky dvojnásob, aby mi pak zbyly nějaké uvařené na druhý den do těsta.
Tohle jídlo se dá servírovat k snídani i k obědu (i další den k snídani)...

Potřebujeme (na 2 porce):
  • 400 g brambor, den předtím uvařených a oloupaných
  • 100 g hladké celozrnné pšeničné mouky
  • 1 lžičku skořice
  • 1 lžičku oleje
  • 1 lžíci dýňového pyré (lze vynechat)
  • k podávání: oblíbený džem, rostlinný jogurt či tofuroh, oříškové máslo, ...
Postup:
Brambory nastrouháme najemno, prohněteme se skořicí a olejem na kaši a zapracujeme mouku, aby nám vzniklo hutné, nepříliš lepivé těsto. Z těsta lžicí vykrajujeme kousky veliké asi jako vlašský ořech, které na pánvi rozplácneme do kulatých placiček a smažíme z obou stran dozlatova.
Podáváme ještě teplé a mažeme čímkoliv oblíbeným.

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama