Cibulová polévka s kapustou a kmínem

29. října 2017 v 13:03 |  Polévky
Dobře, tohle je jídlo pro chudé sýkory jako jsem já, ale chuťově chudé rozhodně není. Mísí se v něm nasládlost cibulky se zemitým kmínem a nakyslým nálevem. Přitom je poměrně dietní. Nejsem zrovna zatížená na polévky zahuštěné moukou, takže tahle je téměř čirá, jsou v ní jen brambory. A zelí. Ať žije podzim.


Potřebujeme (na plný hrnec):
  • 4 menší cibule
  • 1 lžičku oleje
  • 1 lžička kmínu
  • 1 hrnek kapusty nakrájené na nudličky
  • 1 hrnek bílého zelí nakrájeného na nudličky
  • 3 střední brambory
  • 1 litr vody
  • 1 lžíce vinného octa nebo nálevu ze sterilovaných okurek (nebo 1dl kombuchy)
  • špetka soli
Postup:
Cibule oloupeme a nakrájíme na drobnější kousky. Asi 5 minut je v hlubokém hrnci osmažíme na oleji, pridáme kmín, zelí, kapustu a vše zalijeme vroucí vodou. Brambory nakrájíme na malé kostičky a přidáme je do hrnce spolu s octem nebo nálevem z okurek. Osolíme a vaříme zvolna asi 20-30 minut.
Podáváme z čerstvou petrželkou, ať je v tom aspoň něco zeleného :)
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 magicmax magicmax | E-mail | Web | 29. října 2017 v 13:38 | Reagovat

Vypadá ta polévka přímo krásně. :) Děláte mi chutě! :D :D Naštestí mám vedle sebe trochu jídla. :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama