Kynuté makové housky

27. listopadu 2017 v 20:56 |  Pečení
Když měsíc přibývá, kynutému těstu se prý daří. Tomuhle se určitě bude dařit i při měsíci ubývajícím. Na Silvestra či Mikulíše uctíte návštěvu i koledníky takovou domácí houskou k nejvyšší spokojenosti.


Potřebujeme (na 8 housek):
  • 400 g hladké pšeničné mouky
  • 200 ml vlažné vody - do 40°C
  • 1 kostku droždí
  • 1 lžíci cukru
  • 1 lžíci soli
Postup:
Droždí rozdrobíme do misky, zasypeme cukrem a 1 lžicí mouky a zalijeme 50 ml vlažné vody. Dáme do tepla vzejít kvásek (já to dávám do truby vyhřáté na 35°C, ale radiátor by měl fungovat taky). Do jiné mísy si odměříme mouku a promícháme ji se solí.
Vzešlý kvásek smícháme s olejem a zbytkem vlažné vody. Do toho postupně vmísíme mouku, zahnětáme a vytvoříme pružné, nelepivé těsto. Necháme v teple 15 minut odpočívat.
Plech vyložíme pečicím papírem. Těsto si rozdělíme na 8 dílů a z každého upleteme housku (jako copánek), kterou posypeme mákem. Necháme ještě 15 minut kynout a poté pečeme dorůžova na 180°C asi 30 minut. Hlídáme, aby se nespálily!
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 naruto-vs-sasuke naruto-vs-sasuke | Web | 27. listopadu 2017 v 21:04 | Reagovat

pekny design :)

2 that girl they said she's fat that girl they said she's fat | Web | 27. listopadu 2017 v 21:16 | Reagovat

to vyzerá úžasne ♥

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama