Ovesná kaše s rybízem a dýňovými semínky

29. března 2018 v 15:55
Barevně se mi hodí nejvíce k Vánocům, protože "Green is in the mistletoe but red is in the holy..." (Enya), ale jsou Velikonoce, takže něco zeleného na Zelený čtvrtek znamená dýňová semínka a já objevila v mrazáku rybíz, což tu barevnost dovádí k dokonalosti. Chuťově je kaše fermentovaná přes noc s rybízem naprosto úžasný zážitek. Samozřejmě, že se tím sojové mléko srazí, ale chutná to jako jogurt. A tráví se to taky dobře. A je to tak jednoduché! Jediná věc, která komlikuje některým život, je nutnost začít s přípravou už večer. Ale pak už se to udělá celé samo.


Potřebujeme (na 1 misku kaše):
  • 1 dl jemných ovesných vloček
  • 2 lžičky chia semínek
  • 2 dl rostlinného mléka (sojové, mandlové, rýžové, ...)
  • 1 hrst červeného rybízu (mražený nebo čerstvý)
  • 5 mandlí
  • 2 lžíce dýňových semínek
Postup:
Večer do misky nalijeme rostlinné mléko, přidáme chia semínka, ovesné vločky a rybíz. Mandle a dýňová semínka dáme do hrnku s vodou. Necháme to do rána být.
Ráno slijeme vodu z hrnku, mandle oloupeme (jde to snadno v ruce) a spolu se semínky je zamícháme do kaše. Jíme.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama