Polévka ze zeleného hrášku s cibulkou

30. března 2018 v 12:43 |  Polévky
Vařila jsem ji na zelený čtvrtek. Je výborná. Na polévku samotnou stačí 2 ingedience, smažená cibulka je sofistikovanější, ale stojí za to si ji připravit, dává polévce šmrnc.


Potřebujeme (na 4-6 porcí):
  • 350 g zeleného loupaného půleného hrachu
  • 1/2 litru zeleninového vývaru
  • 1 cibule
  • 2 lžíce řepkového oleje
  • 1 lžička jemně mletého rozmarýnu
  • 1 lžíce rýžového nebo jablečného octa
  • 1 lžíce agávového sirupu (nebo jiného sladidla)
  • sůl a pepř
Postup:
Hrách si večer předem namočíme do hrnce studené vody, další den slijeme a propláchneme. Dáme vařit do vývaru, dokud nezměkne, trvá to asi 1 hodinu.
Cibuli oloupáme a nakrájíme nadrobno. V pánvi rozehřejeme olej a přidáme cibuli, špetku soli a pepře a mletý rozmarýn. Zvolna smažíme na mírném plameni asi 20 minut, občas promícháme. Když je cibule hezky dozlatova opečená, sejmeme pánev z ohně a vmícháme ocet a sirup.
Uvařený hrách rozmixujeme tyčovým mixérem na jemnou kaši, kterou dle potřeby můžeme doředit vodou nebo vývarem. Ochutíme solí, prohřejeme a podáváme se lžičkou smažené cibule na porci.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama