Brokolicový quiche s tofu

22. dubna 2018 v 11:35 |  Recepty
Trochu francouzštiny, ne? Kiš se to čte. Ale není to pravý francouzský quiche, protože tam není sýr a tak tomu bez obav říkejme slaný koláč.


Potřebujeme (do dortové formy s vyndavacím dnem):
  • 3 dl mouky
  • 100 g rostlinného tuku
  • 1/2 lžičky soli
  • 2 lžíce vody
  • 300 g tofu natural
  • 50 ml sojového mléka
  • 2 lžíce lahůdkového droždí
  • 4 lžíce citronové šťávy
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce Hrašky
  • 250 g brokolice
  • sůl, pepř
Postup:
Nejprve si vypracujeme těsto: rostlinný tuk (lhostejno, zda olej nebo Alsan) prohněteme s moukou a solí v míse, přidáme vodu a zpracujeme v těsto. Dáme ho na 30 minut odpočinout do ledničky. Poté těsto rozválíme na tenkou placku a vyložíme jím vymazanou formu na koláč s vyndavacím dnem. Pečeme při 200°C 20 minut.
Brokolici rozebereme na růžičky, můžeme použít i košťál a ten nakrájíme na menší kousky. Dáme ji vařit v páře asi 5 minut. Poté ji prudce zchladíme v ledové vodě a nacháme okapat.
Tofu, sojové mléko, lahůdkové droždí, citronovou šťávu, česnek a Hrašku rozmixujeme dohladka. Vmícháme napařenou zchlazenou brokolici.
Do předpečeného korpusu nalijeme směs z tofu a brokolice a dáme péct ještě 20 minut při 180°C. Před podáváním necháme koláč vychladnout.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama