Šopský salát (variace)

7. dubna 2018 v 10:20 |  Saláty
Šopský salát byl můj oblíbený, než jsem zjistila, jaká zvěrstva stojí za tím balkánským sýrem. Tak jsem si vymyslela vlastní. Je výborný a v lednici vydrží do dalšího dne, pokud použijete opravdu čerstvou zeleninu.


Potřebujeme (na 4-6 porcí):
  • 1 salátovou okurku
  • 2-3 zralá salátová rajčata
  • 1 červenou papriku
  • 180 g tofu natural
  • 2 lžičky drcené čerstvé nebo sušené bazalky
  • 3 lžíce nálevu z konzervy zelených oliv
  • 1 lžíci olivového oleje
  • sůl
Postup:
Zeleninu a tofu nakrájíme na menší kousky. Dáme to všechno do mísy a přidáme olej, nálev z konzerzvy oliv, baralku a pár špetek soli. Důkladně to promícháme a necháme 30 minut v chladu stát.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama