KartoffelAuflauf s pórkem a hlívou

7. května 2018 v 22:37 |  Recepty
Bramborový nákyp naslano. Vypadá složitě, ale není. Zato je příjemným kompromisem mezi výživnou rostlinnou potravou a známou chutí pokrmu s uzeninou. Doporučuji sníst zatepla s přáteli, druhý den jedině ohřátý.


Potřebujeme (na 4 porce):
  • 1 velký pórek
  • 3 naťové cibulky nebo další pórek
  • 2 lžíce oleje
  • 300 g hlívy nebo jiných čerstvých hub
  • 1 lžička sypkého zeleninového vývaru (Alnatura, Wurzl)
  • 1 lžíce sojové omáčky
  • 180 g uzeného tofu
  • 200 ml rostlinného mléka
  • 6 větších brambor
Postup:
Pórek a cibulky nakrájíme na tenká kolečka a v hrnci je osmahneme na oleji asi 7-10 minut. Hlívu nakrájíme na malé kousky a po dané době ji přidáme do hrnce k pórku. Zasypeme vývarem, zakápneme sojovou omáčkou a pod pokličkou necháme 15 minut dusit.
Troubu si předehřejeme na 200°C a připravíme si zapékací formu s víkem.
Brambory očistíme, oloupáme a nastrouháme je nahrubo. Tofu můžeme také nastrouhat nahrubo, nebo je rozdrobit prsty. Brambory i tofu přidáme do hrnce k dušené směsi, promícháme a přendáme do zapékací formy. Zalijeme rostlinným mlékem, přiklopíme víkem a pečeme 40 minut. Nakonec víko sundáme a ještě 5 minut dopečeme.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama