Omáčka k červeným fazolím

6. května 2018 v 8:24 |  Recepty
Téměř mexická, rozhodně dobrá a věru nenáročná záležitost.


Potřebujeme (na 4 porce):
  • 1/2 cibule
  • 1 lžíci řepkového oleje
  • 3 stroužky česneku
  • 1/2 lžičky oregana, římského kmínu a tymiánu
  • 1 lžičku mleté papriky
  • špetka chilli (volitelně)
  • 1/2 červené papriky
  • 2 lžíce rajského protlaku
  • 200 g žampionů nebo jiných hub
  • 1 lžíce shoyu (sojové omáčky, ale té kvalitní)
Postup:
Cibuli nakrájíme nadrobno a zvolna ji osmažíme dozlatova na oleji v hrnci, asi 5 minut. Česnek utřeme, papriku omyjeme a nakrájíme na malé kostičky, houby očistíme a nakrájíme na sousta. Do hrnce přidáme nejprve česnek a všechno koření, krátce osmahneme a zasypeme čerstvou paprikou a houbami. Přidáme rajský protlak, shoyu a eventuelně pár lžic vody, aby se směs nepřipalovala. Dusíme pod podličkou 30-40 minut, občas promícháme.
Podáváme s červenými fazolemi a kukuřicí.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama