Sírovec na kokosovém kari se špenátem

27. května 2018 v 13:40 |  Recepty
Kdo nezná sírovec žlutooranžový, měl by ho poznat. Tahle houba je k nalezení hlavně na ovocných stromech a jívách a po správné úpravě má konzistenci a chuť jako libové kuřecí maso (říkali lidi, za mě je to prostě chutný). Když jdu kolem stromů v aleji, vždycky se dívám, jestli ho někde nezahlédnu a nedávno mě potkalo štěstí. Sbírají se mladé plodnice žlutooranžové barvy - viz odkaz. Ano, je to choroš :)


Potřebujeme (na 4 porce):
  • 1 cibuli
  • 1 lžičku řepkového oleje
  • 500 g čerstvých plodnic sírovce
  • 1 hrnek vody + 1 lžička zeleninového bujónu (doporučuji Würzl nebo Alnatura)
  • 1,5 lžičky kari koření
  • 400 ml plechovka tučného kokosového mléka (Franz Josef, Aroy-D, Alnatura, ...)
  • 4 porce mraženého špenátu (asi 250 g)
  • volitelně rýže nebo chléb k podávání
Postup:
Cibuli nakrájíme na drobné kostičky, sírovec na malá sousta. Ve větším hrnci na oleji za občasného míchání osmahneme dozlatova nejprve cibulku asi 7 minut. Přidáme sírovec a smažíme ještě několik minut, mícháme, aby se směs nepřipékala a osmahla se rovnoměrně. Poté podlijeme vodou s rozmíchaným vývarem a necháme dusit asi 40 minut.
Přidáme kari koření a kokosové mléko a řádně vše promícháme. Nakonec přidáme mražený špenát a necháme to vařit ještě 15 minut. Občas promícháme.
Podáváme buď samotné nebo s uvařenou rýží či s chlebem.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama