Kváskový koláč s mákem a ovocem

27. srpna 2018 v 17:51 |  Pečení
Pečivo z kvásku je časově náročnější, ale po stránce zdravotní ani chuťové se mu nic nevyrovná. A kombinaci slivoní a máku se skořicí taky ne.


Potřebujeme (na 1 koláčovou formu o ⌀ 23 cm):
  • 100 g kvásku
  • 1 lžíci mletého máku
  • 5 lžic jablečného pyré nebo přesnídávky
  • 200 g celozrnné pšeničné mouky
  • 1 lžičku skořice
  • špetku soli
  • ovoce na koláč
  • loupaná sezamová semínka a skořici na posypání
  • olej na vymazání formy
Postup:
Všechny ingredience smícháme v míse v uvedeném pořadí a uhněteme kompaktní těsto. Mouku přidáváme, dokud se těsto lepí na ruce (mírná lepivost je ok), záleží i na konzistenci přidaného pyré. Pak těsto necháme v míse pod utěrkou kynout 3-4 hodiny, dokud se nezvětší zhruba na dvojnásobek.
Po vykynutí těsto krátce prohněteme a vtlačíme do vymazané koláčové formy. Necháme ještě alespoň 30 minut kynout. Poté je poklademe čerstvým vypeckovaným ovocem, hojně posypeme skořicí a sezamem.
Koláč dáme péct do předehřáté trouby na 200°C 30 minut.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama