Jáhlová kaše

3. září 2018 v 15:55 |  Snídaňové
Jáhly jsou bezlepkové a mají specifickou chuť, která je výborným ozvláštněním mezi kašemi ovesnými. Vaří se ale déle, asi 15 minut, a to ráno nestíhám, takže si je večer předvařím a ráno už jen rozvařím na kaši, což trvá chviličku. Hrnec večer šoupnu pod peřinu a když jdu spát, tak ho vyndám a zachumlám se do vyhřátých peřin místo něj. Někteří mají k těmto účelům doma kočku; já mám tři a nespolupracují, zato kalorimetrická rovnice hrnce nikdy nezklame.
U kaše platí, že někdo to rád řídké, někdo husté a všichni dostanou, co chtějí.
Množství porcí lze libovolně navyšovat podle počtu strávníků, stačí jím násobit i množství ingrediencí.
Na obrázku je kaše se švestkami. Růžová jako pro princeznu!


Potřebujeme (na 1 porci):
  • 50 g jahel (prosa)
  • 150 ml vody
  • 200 ml rostlinného mléka
  • 1 lžičku skořice
  • hrst sezonního ovoce, lžíci marmelády nebo kompot podle vlastní chuti
  • 1 lžičku lněného oleje
  • 1/4 bílého tofu natural (asi 50 g)
Postup:
Jáhly večer důkladně propláchneme a dáme je do vroucí vody. Necháme je 10 minut povařit a poté stáhneme z plotny a do rána necháme v hrnci "dojít", nejlépe v peřinách.
Ráno do hrnce přidáme rostlinné mléko, skořici a ovoce a povaříme, dokud kaše nezíská námi požadovanou hustotu. Pak ji přendáme do misky, posypeme nadrobeným tofu a skořicí, zakápneme lněným olejem a sníme :)
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama